Despre Noi

Fundatia ALTERNATIVE Romania (FAR)

Misiune

Educarea si dezvoltarea aptitudinilor membrilor societatii civile.

Cresterea impactului societatii civile in dezvoltarea comunitatii locale, prin furnizarea de programe de educatie non-formala, participare publica activa si creare de parteneriate strategice.

Obiective

CRESTEREA NIVELULUI DE CONSTIENTIZARE A INFLUENTEI SOCIETATII CIVILE ASUPRA PROCESULUI DECIZIONAL IN COMUNITATEA LOCALA. Ca cetatean, fiecare dintre noi are drepturi si obligatii. Unele dintre ele ne creeaza contextul de care avem nevoie pentru a putea influenta procesul de luare a deciziilor care privesc in mod direc comunitatea,al institutiilor statului. Democratia ne da anumite drepturi de care putem sa beneficiem doar in momentul in care suntem informati. FAR invita prin proiectele sale la implicare civica si la asumarea responsabilitatii de cetatean activ.

PROMOVAREA EDUCATIEI ALTERNATIVE IN RANDUL TINERILOR SI ADULTILOR. Desi uneori nu recunoastem, tuturor ne place sa invatam, sa studiem si sa aflam lucruri noi, mai ales cand realizam cat ne ajuta in dezvoltarea noastra (individuala sau profesionala). Educatia non-formala promovata de FAR da o semnificatie reala invatarii ACTIVE! Fiecare e responsabil de propriul proces de invatare si e usor sa inveti responsabil cand metodele folosite te incita si te ademenesc intr-un joc in care informatiile devin moneda de schimb pentru distractie si prieteni noi.

CREAREA SI DEZVOLTAREA DE PARTENERIATE STRATEGICE. Cand iti propui sa cuceresti lumea, iti cauti aliati. Cand scopul tau este sa faci o diferenta iti cauti parteneri de incredere, care sa actioneze in aceeasi directie cu tine. FAR dezvolta si faciliteaza crearea acelor punti de legatura care aduc impreuna oameni si organizatii cu viziuni si valori comune despre cum sa arate drumul propriei dezvoltarii pe care il construiesc.

CREAREA DE PREMIZE FAVORABILE PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A COMUNITATII LOCALE. Si tu poti face ceva care sa aiba un impact asupra comunitatii in care traim. Trebuie doar sa vrei sa Actionezi! FAR ofera un cadru in care actiunea ta poate crea un impact cu efect multiplicator si mobilizeaza forte pe termen lung.

Valori

Tineretea – proaspetime in idei si simtiri, flexibilitate in gandire (be outside the box), energie, entuziasm, dinamism.

Voluntariatul – implicare, contributie, deschidere, forta, creativitate

Profesionalismul – dorinta de dezvoltare, respect pentru ceilalti, onoare, etica

Oamenii – origine a schimbarii, sursa de uimire, manifestare a artei divine sau e evolutiei spectaculoase din maimuta, creatori, inovatori, oaze de inspiratie.

Cuvinte cheie FAR:

implicare, dezvoltare, comunitate, cariera, auto-cunoastere, invatare, voluntariat, tinte, cunoastere, incluziune, echipa, educatie.

Data infiintarii:

29 martie 1999, Oradea